9H7M EUROPE + KEUKENHOF TOUR (INCLUDE FLIGHT)

FRANCE – BELGIUM – HOLLAND – GERMANY – SWITZERLAND

Rate Per Person (MYR)

Tarikh 
Perlepasan
Dewasa
(Bilik Berdua)
Dewasa
​(Bilik Seorang)
Kanak-Kanak
(Berkatil)
Kanak-Kanak
(Tanpa Katil)
10 , 22 Apr 2019
RM 6,988.00
RM 8,888.00
RM 6,288.00
N/A

9H7M EUROPE + KEUKENHOF TOUR TERMASUK :

: Tiket penerbangan pergi & balik termasuk cukai
: Elaun bagasi 30kg
: 7 malam penginapan hotel bertaraf 3/4 bintang
: Makan ‘halfboard’ seperti dalam aturcara
: Pengangkutan bas berhawa dingin sepanjang lawatan
: Tiket masuk ke tempat-tempat lawatan
: Pemandu pelancong tempatan berbahasa Inggeris
: Ketua rombongan dari Raha Holidays
: Cenderahati dari Raha Holidays

PAKEJ TIDAK TERMASUK :

: Bayaran tip RM200/pax (Wajib)
: Insuran perjalanan RM36/pax (Classic) / RM74/pax (VIP)
: Lawatan tambahan yang tidak dinyatakan dalam aturcara
: Porter
: Caj lebihan bagasi
: Perbelanjaan peribadi
: Lain-lain perkara yang tidak dinyatakan

HARI 1: KUALA LUMPUR – PARIS (MOB)

Berkumpul di KLIA 3 jam sebelum masa penerbangan untuk urusan daftar masuk. Berlepas dari Kuala Lumpur ke Paris. Tiba di Paris, terus check-in hotel. Bermalam di Paris.

HARI 2: PARIS (SP/MM)

Sarapan pagi di hotel. Lawatan di sekitar badar Paris termasuk Eiffel Tower (photo stop), Opera Garnier, Louvre, Grand Palais, Notre-Dame Cathedral (photo stop), Champs-Elysees, Sacre Coeur, Trocadero, Musee d’Orsay, Arch De Triomphe (photo stop), Montparnasse, Le Marais, Pantheon, dan Les Invalides. Solat zohor di Paris Grand Mosque. Kemudian melawat Fragonard Parfumeur Factory dan shopping di Galleries Lafayette Haussmann. Seterusnya shopping di La Vallee Village Paris. Makan malam dan bermalam di Paris.

HARI 3: PARIS – BRUSSELS (MT/MM)

Sarapan pagi dan check-out. Bertolak ke Brussels (320KM, 4H). Tiba di Brussels, lawatan di sekitar bandar Brussels termasuk City Hall, La Grand Place, Place of Justice, Royal Palace, Manneken Pis, dan Atomium (photo stop). Solat zohor di Masjid Brussels. Kemudian acara bebas di Grand Place. Makan malam dan bermalam di Brussels.

HARI 4: BRUSSELS – ROTTERDAM – AMSTERDAM (SP/MM)

Sarapan pagi dan check-out. Bertolak ke Rotterdam (150KM, 2H). Lawatan di sekitar bandar Rotterdam termasuk Mark Hall, Cube House, dan Bridge of Rotterdam. Seterusnya singgah melawat Royal Delft Museum, terkenal dengan plat hiasan berwarna biru asli. Kemudian bertolak ke Lisse (55KM, 1H15M) untuk melawat Keukenhof Tulip Festival, merupakan pesta tulip terbesar di dunia. Makan malam dan bermalam di Amsterdam.

HARI 5: AMSTERDAM (SP/MM)

Sarapan pagi di hotel. Lawatan ke Zaanse Schans, perkampungan tradisional untuk melawat Windmills, Cheese Factory, dan Clog Factory. Seterusnya melawat Volendam atau dikenali sebagai Fisherman Traditional Village. Meneruskan lawatan menaiki Canal Cruise menyusuri sungai di bandar Amsterdam. Kemudian singgah di Rijksmuseum untuk bergambar di hadapan tanda “I Amsterdam”. Acara bebas untuk shopping di Dam Square. Makan malam dan bermalam di Amsterdam.

HARI 6: AMSTERDAM – COLOGNE – FRANKFURT (SP/MM)

Sarapan pagi dan check-out. Bertolak ke Cologne (275KM, 3H30M) dan melawat Cologne Mosque. Kemudian teruskan perjalanan ke Frankfurt (190KM, 2H30M). Lawatan di sekitar bandar Frankfurt termasuk Deutsche Ordens Kirche, Römerberg (Old Central Square), The Hauptwache, The Eschenheimer Tower, Chinese Garden, Main Tower, Jewish Holocaust Remembrance Wall, Cathedral of St. Bartholomew, Alte Oper, Old Nicholas Church, Frankfurt am Main Hauptbahnhof. Makan malam dan bermalam di Frankfurt.

HARI 7: FRANKFURT – TITISEE – SCHAFFHAUSEN – ZURICH (SP/MM)

Sarapan pagi dan check-out. Bertolak ke Titisee (300KM, 3H45M) melalui Black Forest dan singgah untuk shopping di Drubba Shopping dan Cuckoo Clocks Factory. Seterusnya singgah bergambar di Tasik Titisee. Kemudian teruskan perjalanan ke Zurich (120KM, 3H). Dalam perjalanan, singgah di Schaffhausen untuk bergambar dan menikmati pemandangan Rhine Falls, merupakan air terjun terbesar di Eropah. Makan malam dan bermalam di Zurich.

HARI 8: ZURICH – ENGELBERG – LUCERNE – MT TITLIS – ZURICH – KUALA LUMPUR (SP/MOB)

Sarapan pagi dan check-out. Bertolak ke Engelberg (90KM, 1H30M) dan menaiki cable car ke Mt Titlis. Seterusnya ke Lucerne (35KM, 45M) dan lawatan di sekitar bandar Lucerne termasuk Lion Monument, Chapel Bridge, dan Tasik Lucerne. Kemudian menuju ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang. Berlepas dari Zurich ke Kuala Lumpur.

HARI 9: KUALA LUMPUR (MOB)

Tiba di Kuala Lumpur.